Päiväkirjamerkintöjä kampanjoinnista

Kirjoitan kampanjan ajalta päiväkirjaa ja tuntemuksia tälle sivulle.

Maanantai 3.5.2021

Vaalit alkavat lähestyä ja innostus vaalityöhön myöskin löytyä uudelleen. Kaikki perusasiat ovat kunnossa ja hyvä pohjatyö tehty. Nyt pitää vain saada omat ajatukset esiin myös muiden näkyville. Tällä viikolla luvassa toinen roskiskökkä torstaina 6.5. klo 17. Tästä tulee hyvä!

Sunnuntai 25.4.2021

Kaikki vaalikoneet on nyt saatu täytettyä ja tarkistettua. Tuntuu oudolta aloittaa tauon jälkeen kampanjointi uudestaan. Onneksi on ympärillä ihania kanssaehdokkaita ja oma ydintiimi. Mitään ei tarvitse tehdä yksin, ja kaikkeen saa aina apua. Sain hoitaakseni myös Seinäjoen Keskustan roskien keräyskökän torstaille 29.4. sekä Seinäjoen Keskustan vaalilehteen tulevan nuorten jutun organisoinnin.

Maanantai 5.4.2021

Ylioppilaskirjoitukset päättyivät viime viikolla, ja muutaman päivän on nyt ehtinyt hengähtää. On todella helpottunut olo, kun lukio on vihdoin neljän vuoden jälkeen ohi. Kuntavaalien siirto oli siis minun kannaltani lopulta hyvä asia. Palailen pikkuhiljaa jatkamaan vaalityötä, ja se tuntuu mukavalta.

Lauantai 6.3.2021

Kuntavaalit siirtyvät kesäkuulle, joten nyt keskityn suurimmalta osin pelkästään ylioppilaskirjoituksiin. Pidän tauon kuntavaaleista ja jatkan kampanjointia lähempänä vaaleja.

Maanantai 15.2.2021

Tänään avattiin Allianssin Nuorten vaalikone. Siihen vastaaminen oli jännittävää, koska se oli ensimmäinen vaalikone, johon olen ehdokkaana vastannut. Oli kiehtovaa päästä pohtimaan omia ajatuksia ja antaa vastauksia nuorille kaikista tärkeimpiin kysymyksiin. Vastaaminen oli myös vaikeaa, koska tuntui, että yhtäkkiä pitää olla kaikesta ihan hirmuisen varma. Sehän ei kuitenkaan haittaa, koska ei kaikesta voi olla varma ja tilanteetkin muuttuu. Jokaisella on oikeus myös muuttaa mielipidettään uuden tiedon valossa. Tieto lisääntyy ja me kehitymme. Siistiä!

Tiistai 2.2.2021

Viimeiset kaksi viikkoa on enemmän ja vähemmän mennyt kaikenlaisessa kuntavaalitäpinässä. On aivan kamalasti tehtävää ja kaikki on ihan uutta. Tänään saatiin karsittua seitsemästä vaaliteemasta lopulta neljä jäljelle jäävää. Keksittiin myös slogan ja saatiin nettisivut teemoja vaille valmiiksi. En malta odottaa, että saan julkaista kampanjan ja etenkin nettisivut. Saan olla itsestäni ylpeä, kun uskalsin haastaa itseäni ja päätin tehdä nettisivut itse. Lopputulos on ainakin omaan silmään kovin nätti.

Maanantai 18.1.2021

Kolmen kuukauden päästä on vaalipäivä. Pelottaa ja jännittää. Kampanjan suunnittelu on vielä kesken ja käytännön jutut kuten netti- ja Facebook-sivut pitäisi saada valmiiksi. Kampanjan kuvat otettiin sunnuntaina ja grafiikoita on alettu suunnittelemaan. Tuntuu siltä, että on ihan hukassa kaikkien käytännön asioiden kanssa, koska ei ole aiemmin tehnyt mitään tällaista. Mietityttää myös, miten saa yhdistettyä YO-kirjoitukset ja kunnallisvaalikampanjoinnin.

Pilvi - Pehmeästi vahva.